Monday, 31 December 2012

{。^◕‿◕^。}



salam bloggers.!
lame dah tak update  somethg kat blog nih.
sampai berhabuk dahhh.hehe
post kali nih tak de pape yg menarik pon.
hanye kebosanan duk kat umah jer..
tak g mane2 pon..
ayah bizi 24 jam. so, kene reda jer laah.
tu jelah ,luahan hati untuk hari nih..
sikit dan padat.huu~
ha!sebelum terlupe ,
untuk budak2 sekolah..selamat bersekolah.
belajaq biar molek k..
jgn nak maen2 dah..
terutama budak2 yg nak ambik spm dgn pmr.
okey.=)

*semogew menjadi manusia yg labih baik,
dari semalam.*
bubye 2012. hye 2013!=)

Tuesday, 27 November 2012

doa untuk gaza

salam semue.
alahamduliilah,hari nih gamaknye hujan .
setelah sekian lame panas. rahmat =)
hari nih just nak kongsi dgn korang pasal,
keadaan penduduk gaza yg amat memerlukan 
pertolongan kite.
hanye mampu berdoa untuk penduduk gaza di sane.

ya allah ampunilah dosa-dosa kami,
ya allah, selamatkan saudara-saudara kami di gaza.
ya allah ,tolonglah saudara kami di gaza.


Do’a untuk GAZA, Palestine.
اللَّهُمَّ انصُرِ الإِسلام والمْسُلِمِينَ
اللَّهُمَّ انصُرِ المْسُلِمينَ فِي كُلِّ مَكَانٍ
(اللَّهُمَّ انصُرِ المْسُلِمينَ فِي فَلَسطِين (3كالي
اللَّهُمَّ دَمَّر الكفَارَ واليَهُـودَ والنَّصَارَى والمْشُرِكِينَ
اللَّهُمَّ يَا اللّـه يَا اللّـه يَا اللّـه إِهزِمهُم وَانصُرناَ عَلَيهِم
Wahai Tuhan kami,
Berilah kemenangan kepada Islam dan Muslimin,
Ya Tuhan kami,
Berilah kemenangan kepada Muslimin di semua tempat,
Ya Tuhan kami,
Berilah kemenangan kepada orang Islam di Palestin (3x),
Ya Tuhan kami,
Hancurkanlah Kuffar, Yahudi, Nasrani dan Musyrikin,
Ya Allah,
Ya Allah,
Ya Allah,
Ya Tuhan kami,
Kalahkan mereka, Dan menangkan kami ke atas mereka.

Friday, 23 November 2012

no titles!=)



hai korang semue!
rindunye ,lame dah tak jenguk sini.
sbb exam spm kan.?
so. terpakse lah stop dulu, ni pong free kejap.
sbb tu lah nak story sikit pasal exam hari2.
ALHAMDULILLAH,boleh buat.
mintak2 lah keputusan yang keluar nanti,
gempak!hehe~
okew ,sekarang masih adew 3 papey lagi.
geografi, seni dgn subjek yg paling WAU!
ekonomi asaaaasss.huh!--'

*6 disember merdekaaaa!*

Tuesday, 9 October 2012

menyampah deh!



hai bloggers!=)
hai,hai,hai!
over plak kan.ntah lah hari nih ,
nak ckp happy tak pon,
geram adew lah.
story die cam nih.,adew sorang budak laki
dalam kelas aq .
name die bla..bla..
astaga perangai superx100 macm nak 
mkan kasut saiz 10.
perangai bukan mcm manusie,dlm sehari tu 
mesti sakitkan hati!
huh!menyampah gle babi, tgk muke die!
'babi plak yg dipersalahkn'haha.
budak2 kelas aq yg bace nih.mybe kenal kowt,
sape yg aq mksudkan nih,kan?
KORANG!?

*menyampah tahap  gaban*
cepat-cepat lah habis sklh,!

Thursday, 20 September 2012

NO TITTLE!=)



hai bloggers!
lame dah tak jenguk sini..
hari nih adew mase skit ,
 so mahu conteng-conteng skit kat sini .=)
okew!
alhamdulillah!exam trial dah habis.
tunggu nak dapat keputusan jew.
mintak2 lah result okew..
tak menyedihkan hati..
hehe!=)

*sape2 yg ambik spm gud luck ye!*

Friday, 17 August 2012

selamat hari raya kawan=)



salam bloggers.
hari ni genap 28 hari kite berpuase kan?
tunggu nak raye je kan?
*menghitung dengan jari *
hope korang enjoy and happy 
selalu okew=)
so,saye siti norsyafikah bt mohd arshad,
mohon maaf k ,jika adew tersalah dan silap.
terutame sekali kawan-kawan yg kenal sy,
kat sekolah.

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN.






Friday, 20 July 2012

bulan puasa menjelma lagi!



 salam korang semue.
sekejap je mase berlalu pergi..
besok tibe lah mase kite sebagai umat islam,
berpuase di bulan ramadhan.
bersyukur lah kerana kite telah,
dipanjangkan umur oleh allah,untuk 
menyempurnakan ibadah puase pada tahun ini.
alhamdulillah=)
*harap korang semue puase penuh ye.
 jgn nak ponteng-ponteng okew!*

Friday, 22 June 2012

BIG MOUTH!LAWAK~

salam bloggers!
hari xde pape nak story.
just nak share ngan korang post pasal,
pilipinas got talent,BIG MOUTH.
lawak gilew weh.
if korang tengah sedih sekarang nih,
tengok lah.
konferm happy semule.wee

                       

Thursday, 14 June 2012

~result!~

 
hai readers!
hari nih aq baru dpt result perikse.
yg sgt tidak memuaskan.
walaopon aq dah study,result still jgk cam2 jer.
xp aq bersyukur lah.,sbb semakin meningkat.
aq masih perlu berusehe.
untuk mendapatkan result yg bagoz!
aq nak banggekan mak dgn ayah aq.
nanti habis sekolah nak kerje best2!
biar mak ayah aq bangge!
*harapan yg akan menjadi kenyataan suatu hari nanti*

Monday, 11 June 2012

sayang umi!♥♥♥♥

salam korang..
gambar kat bawah nih.
gambar aq dengan mak aq..
entries nih saje2 jewp .
xdew edies nak post ape..
so,ape slhnye post gambr mak aq,
yg comei lote ni kan?
kecik jew,macam budak2.
hehe~
aq plak yg terlajak besar.
wee~
*SAYANG UMI SANGAT-SANGAT!*


DSC00679.jpg DSC00679

DSC00688-1.jpg DSC00688-1





Monday, 4 June 2012

big bang versi secret garden~

 hai korang sume!
hari nih xdew keje nak buat..
so ,aq tgk lah videos kat bwh nih kat akak aq punye laptop.
lawak gle weh..
secret garden versi big bang.
kalau korang peminat big bang,WAJIB tengok
dan kalau korang layan cerite secret garden
DIWAJIBKAN jgk tengok videos nih.^^

part 1
video

part 2
video



Sunday, 20 May 2012

exam!?

salam bloggers.
aq baru jewp habis exam pertengahan tahun.
alhamdulillah.hilang sekejap stressss.
setelah tiga minggu menjadi rajin.
untuk hadapi priksew,
yg teramat penting uh..

just tunggu results je nih.
mintak2 tak de gagal.
=)
gambar bawah nih hnyelah hiasan semate-mate.
wee~


HAHAH~
sumpah.lawak tengok pixxie nih~
adikku yg comel lotttew..






Saturday, 21 April 2012

Bandung,Indonesia~

hai bloggers.
aq just nak kongsi dgn korang pasal,
percutian mak aq dekat Bandung.
wah!best kan.?
tapi Malangnye aq tak xleh ikut,
sebab perikse spm tahun nih.
mak aq suruh tumpu pade pelajaran.
xyah gatai nak ikut~
nasib badan!~.~

                                           








                                                                     

Thursday, 16 February 2012

eerrrggghhhhh!!


hai bloggers~!
penat nih!huh!baru je lepas habis kelas tambahan.
update blog nih pon,nak relexkan otak,
yg penuh dgn ilmu.ceh!
oke!korang!bulan tiga nih aq adew ujian
 dekat sekolah.
Wacca!macam mane nih--'?
tak sedia lagi larrhh.
tapi tak boleh nak lari daripade ujian nih.
kena hadapi jugak kan .kan.?
say good luck for me yup!
=)


Saturday, 4 February 2012

Alahai!tue dah ke?


kejap je mase berlalu.
pejam jelik,pejam jelik.
aq dah menjadi tue!
genap umur aq 17 tahun hari nih.
alahai.tak best!
kan best kalau jadi budak kecik.
senang je hidup,masalah pon takdew.
slumbbbeeerrrr je hidup.
 tapi aq bersyukur sebab ALLAH panjangkan 
 umur aq,sampailah sekarang.=)

hadiah tahun nih aq nak date dgn HYUN BIN!
angan-angan yg akan jadi kenyataan,suatu
hari nanti~hehe

Saturday, 28 January 2012

sayang.....kucing!♥


kucing!
kenape comel sangat!
kenape aq terlampau obses dgn kucing!
nampak sikit kucing,terus buat balik.
tiap-tiap hari plak kene marah dgn mak,
sebab kucing dah berlambak kat rumah.
boleh bukak kedai kucing.huhu!
walaupon dalam mase sehari aq pelihare kucing uh.
aq dah rase sayang!
sayang-sayang-sayang sangat!

*pecinta kucing*






Thursday, 26 January 2012

perasan la baiii !


hai!entry kat bawah nih aq saje2 je.
teringat budak yg aq kenal perasan sangat,
menyampah!

aq tahu ko tu handsome tahap aaron aziz.
tapi jgn lah berlagak sangat.
aq tahu kulit ko sensitiv.
sampai kene cahaye matahari pon tak boleh.
tapi aq tengok jerawat tetap penuh.
aq tahu ko kaye.
tapi jangan tunjuk sangat.
nanti ALLAH ambik balik semue tu.
aq tahu ko comei.
tapi jangan perasan sangat.
nanti susah,tak de orang yang nak berkawan.
aq tahu ko ramai peminat,
kalah artis antarabangse.
tapi nanti kalau dah tue.
handsome tu dah takde,peminat plak yg akan lari,huhu!

*korang2!jgn terase k=) *











Wednesday, 25 January 2012

Al-fatehah untuk orang yang sangat2 aq sayang!



SALAM korang.
aq baru je lepas balik dari kampung.
sebab monyang aq dah meninggal dunia.
aq tak jangke pon yang monyang aq akan meninggal,
sebab Aritu, kite orang balik
kampung keadaan die oke je.sihat lagi.
aq rapat gile2 ngan monyang aq.
kalau balik kampung,
konfem aq maen tangan die.
sebab tangan die lembut sangat.
macam kulit je yang tinggal.
tapi sekarang die dah tak dew kat dunie nih...
kali pertame mak aq cakap yang monyang aq dah tak de.
rase cam tak tahu nak kate ape2.
aq just reda je.
aq tahu allah lebih sayang kan die.

*al-fatehah *





Sunday, 15 January 2012

blurrrr!♥

lalalala~hai readers!
lame dah tak post something kan?
hari ni tibe-tibe je jadi malas nak post .
so,aq post bende blur je lah ye.
alang-alang aq tengah bosang.k.



walaopon dah lame lagu nih.
tapi aq still suke.♥ !
wonhyuk!♥

*sory post hari nih mengarut banyak!*

Monday, 2 January 2012

bye!bye!bye!



hai korang!
sekarang aq adew dekat perak.
hantar kakak aq belajar.
dari kuantan ke perak.lame gilos perjalanan.
alang-alang sampai perak,ape salahnye pergi  jalan-jalan kan?
wah!cantik lah jgk tempat die!
kebanyakannye bangunan tempat die lame-lame sikit.
macam bandar kuantan!=)
pastu esok kakak aq dah tak ade.
pergi belajar,selame beberape tahun.
tinggal lah aq sorang jew pompuan kat rumah.huhu!

*bye kakak!*
syg mu!